AUTORIZOVANI GSTARCAD I CADPROFI DISTRIBUTER - IMPORTER ZA SRBIJU

Шта је ЦАД?

Шта је ЦАД?

ЦАД рачунарски дизајн је коришћење рачунарских система (или радних станица) које помажу у креирању, модификацији, анализи или оптимизацији дигиталног дизајна. ЦАД софтвер се користи за повећање продуктивности дизајнера, побољшање квалитета дизајна, побољшање комуникације кроз документацију и креирање базе података за производњу. Излазни документ ЦАД је увек у облику електронских фајлова за машинску обраду, штампање или друго. Термин ЦАДД (за рачунарско пројектовање и производњу) такође се користи.

ЦАД употреба

Његова употреба у дизајну електронских система позната је као електронска аутоматизација дизајна или ЕДА. У механичком смислу, познат као механичка Десигн Аутоматион (МДА) или уз помоћ рачунара израде (ЦАД), који укључује процес креирања техничке цртеже помоћу компјутерског софтвера.

ЦАД софтвер за механичко дизајн користи векторску графику која приказује објекте традиционални план, или може да произведе и растер графика показује општи изглед дизајнираних предмета.

Као и код сваког приручника за израду технике и техничких, цртеже, ЦАД-документ излаз мора бити "имплементиран" информације, као што су димензије, материјали, процеси и толеранције, као и да је у складу са свим правилима који су специфични за одређену апликацију.

ЦАД се може користити за креирање криве и слике у дводимензионалном (2Д) простору; или кривине, површине и чврсте у тродимензионалном (3Д) простору. ЦАД је најважнија техничка и индустријска грана која се најчешће користи у различитим апликацијама. Учествује у раним индустријама које захтевају техничко цртање, као што су ауто индустрија, авио индустрија, бродоградња и друго. Такође се користи за компјутерску анимацију или специјалним ефектима у филмовима, рекламирање и техничких упутстава, где је скраћено зове ДЦЦ дигитализација

Модеран свеприсутност и снага рачунара значи да су чак и боце парфема и шампон апотекар дизајниран технике које не знају инжењерима шездесете. Због своје огромне економске важности, ЦАД-је био главна покретачка снага за истраживање рачунарске геометрије, компјутерске графике (и хардвер и софтвер), и дискретном диференцијалне геометрије. Дизајн геометријских модела за објекте, посебно, повремено се назива геометријски дизајн помоћу рачунара (ЦАГД).